Onderhandelen

Argumenten moet je niet tellen maar wegen” – Cicero

Het resultaat is een goed contract of een goede afspraak. Maar hoe bouw je tijdens het onderhandelen aan een goede relatie?

Het smalle pad naar de beste oplossing

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in onderhandelen. Meestal over arbeidsvoorwaarden zoals CAO, sociaal plan of pensioen. Vaak collectief, maar ook voor individuen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de relatie tussen de onderhandelingspartners net zo belangrijk is als de inhoud. Dat betekent dat ik mij niet alleen op de inhoud maar ook op mijn onderhandelingspartner voorbereid. Ik investeer bewust veel tijd en energie in het opbouwen van een relatie tussen de betrokken partijen. Dat is de beste basis voor succes.

Onderhandelingsproces

Het onderhandelingsproces bestaat uit voorbereiding, uitvoering en afronding. Het goed doorlopen van deze drie fases draagt sterk bij aan een succesvol resultaat. Ik weet hoe dat werkt. In een overzichtelijk traject begeleid ik naar een uitkomst mét draagvlak. Dat betekent een uitkomst die je ook echt kunt uitvoeren of toepassen.

Naar keuze inzetbaar

Mijn kennis en ervaring kan ik op verschillende manieren inzetten. Kies wat het beste past bij jouw bedrijf en situatie.

Optie 1: Onderhandelaar
Hierbij treed ik op als onderhandelaar namens jouw bedrijf. We bespreken vooraf welke strategie we hanteren en uiteraard de doelen die we willen bereiken. Deze optie kan in de relatie én de uitkomsten voordelen bieden die ik graag met je bespreek.

Optie 2: Lid van de onderhandelingsdelegatie
Kies je hiervoor dan doe je de inhoudelijke onderhandelingen zelf. Ik focus mij als lid van het team dat de onderhandelingen doet op het proces. Vooraf stemmen we verantwoordelijkheden en taakverdeling goed af. Zo zorgen we er samen voor dat we de strategie handhaven en onze gestelde doelen halen.

Optie 3: Voorzitter en procesbegeleider
In mijn rol als onafhankelijk voorzitter en procesbegeleider laat ik iedere partij aan tafel tot zijn recht komen. Ik zorg ervoor dat de onderhandelingen correct en gestructureerd verlopen. Alle betrokkenen kunnen actief en inhoudelijk aan de onderhandelingen meedoen zonder zich druk te maken over het proces.

Optie 4: Training
Met plezier draagt ik mijn kennis en ervaring over op ondernemers en medewerkers. Dat doe ik in een op maat gemaakte training. Exact afgestemd op jouw bedrijf en specifieke vraag. Daarmee garandeer ik dat je je volgende onderhandeling anders ingaat én afrondt. Ongeacht of die met een opdrachtgever, afnemer, subsidieverstrekker of een van je kinderen is.